Anders kijken naar familierelaties

lezing op 8 april in Breda en 13 april in Schijf Geef je op door te bellen of mailen
Wat kan je verwachten?
In de workshop vertel ik meer over de kracht en de invalshoek van contextuele therapie in familierelaties. Het laat je wellicht “Anders kan kijken naar familierelaties”…als je tot dusver gedaan hebt. Dit is wat ik vaak van cliënten hoor in mijn praktijk, dat ze anders gaan kijken door de vragen die gesteld worden en door wat er zichtbaar wordt.
Contextuele therapie is een therapie die betekenis geeft aan gedrag. Onze ouders hebben ons het leven geleerd door wat ze deden of niet deden. Zij stonden weer op de schouders van hun ouders. Intergenarationeel is er veel erfgoed doorgegeven. En wat doen wij er mee in onze generatie?
Begrippen als loyaliteit, rechtvaardigheid in relaties, heroverwegen van de geschiedenis, balans in beweging, omgaan met elkaars verschillen, betrouwbaarheid zullen zeker terug komen.
Ik geef vast enkele aanwijzingen over de inhoud d.m.v. vragen:
Van je familie moet je het hebben…Hoe kan je ontvangen van je familie? Wat heb je van ze ontvangen? Wat vind je…heb jij je familie nodig?
Hoe ben jezelf van betekenis voor je familie? Ja, maar…en er zijn ook grenzen!!
Wat kom je tegen in je familie wat je lastig vindt? Hoe kan je je meer vrij gaan voelen in je familie? Wat maakt families invrij?
Wat vind jij belangrijk om aan de volgende generatie door te geven?

Natuurlijk is er gelegenheid om zelf met vragen te komen. Houd er wel rekening mee dat ik niet te diep individueel op je situatie zal gaan. Het wordt geen therapie.
We ook gaan zelf aan de slag, samen bewaken we daarin hoe diepgaand dit mag gaan.

Wie is Rianne de Laat?
Ze komt uit een boerenfamilie met zes kinderen. Is gepassioneerd als het gaat over hoe we ons als mensen tot elkaar verhouden. Mijn oudste dochter zei pas dat ze het zo mooi vindt dat ik mijn droom aan het uitwerken ben. Die droom is steeds meer zichtbaar aan het worden in mijn leven. Soms is er tijd voor nodig en ook ploegwerk om bij jezelf uit te komen. Zelf ben ik aan de ploeg gaan staan en zie ik regelmatig achterom naar hoe mijn ouders en hun ouders het deden en hoe ik nu op hun schouders verder bouw. Mooi is, dat het bewustwordingsproces van mijn wortels, ook de kracht boven heeft gebracht van onze familie en dat ik daarin, geholpen door broers en zussen, tantes en neefs en nichtjes alleen nog maar meer ben gaan geloven in de kracht van de verbinding met bloedverwanten. En zelfs uit datgene wat onaangenaam is om onder ogen te komen, kan iets moois gaan groeien.
Ik heb een pastorale contextuele school gevolgd, daarna de opleiding voor contextuele therapie in Antwerpen, opleiding TA en diverse modules.
Negen jaar heb ik als contextueel therapeut in een hulpverleningskantoor gewerkt. Ik gaf daar therapie, heb lessen verzorgd in communicatie en heb groepen gecoacht in cursussen. Drie jaar geleden ben ik een eigen praktijk gestart voor contextuele relatietherapie in Breda.
‘Relatief’
Praktijk voor individuele, relatie en gezinstherapie.
in-onze-familie-met-divan

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *