Werkwijze en methodes

Mijn werkwijze is vooral dmv dialoog uitkomen waar je/ jullie verlangen ligt en waar de schoen wringt. Middels vragen en interventies komt er een proces op gang.

Het gesprek kan ondersteund worden door de situatie, de relatie of het gezin neer te zetten met duplo/ playmobiel poppetjes. Op de tafel vraag ik dan de personen neer te zetten in waar je ze ervaart. Dat maakt de plaatsen en verhoudingen nog meer zichtbaar. Ik benoem het als een taal erbij, omdat het door middel van beelden vaak erg verhelderend is als je het voor je ziet. Mijn ervaring is dat je daardoor ook dichterbij de werkelijkheid komt. Doordat het visueel is, blijft het ook beter in je geheugen hangen en doet zijn werk.

Ook maak ik gebruik van stoelen of vloertegels. Ik kan je vragen of je daarop zou willen gaan  gaan zitten of te gaan staan om je te verplaatsen in bv. Je dochter of bv. in jezelf toen je nog een kind was. Dat is een ervaringsgerichte beproefde methode die ik me tijdens mijn opleiding  heb eigen gemaakt, die zeer effectief is. Het brengt je nog dichter bij wat er werkelijk speelt. Daar waar we in gesprek soms niet bijkomen kan toch duidelijk worden door jouw eigen ervaring op dat moment.

Omdat je een geheel bent als mens gebruik ik ook je nonverbale signalen die je uitzendt.

Voor alle duidelijkheid: Je hoeft niets te doen tijdens de therapie wat je niet wilt doen!!