Relatietherapie

In relaties ontdek je wie je bent, omdat je jezelf meedeelt en de ander op jou reageert.

Dat kan juist confronterend zijn, zeker als je dicht bij iemand leeft onder hetzelfde dak. In  een intieme relatie zijn allerlei thema’s actief die bewust of op een meer verborgen laag mee bepalen. Thema’s als normen en waarden, eigen ruimte, verantwoordelijkheid, dromen, behoeften, respect, die belangrijk zijn voor jou of je partner

Wat verwacht je hierin van elkaar?

In relatietherapie werk ik met jullie vanuit de actualiteit: waar lopen jullie tegenaan? Wat maakt dat wat jij inbrengt zo belangrijk is voor jou? Wat zeggen de emoties die je hierbij ervaart?

Wat is er gebeurd met de relatie die goed begon? Wat gebeurd er nu tussen jullie? Ik help je woorden te geven hieraan.

We gaan samen kijken naar jullie ‘ dans ’. Ik bedoel hiermee dat er patronen zijn ontstaan van  reageren op elkaar. Wat zijn de triggers voor elk van jullie, waardoor je negatief gaat reageren op elkaar?

Als je samen een partnerrelatie aangaat neem je van alles mee vanuit je gezinnen van herkomst. Gezinscultuur, normen en waarden, voorbeelden van hoe je als man of vrouw in het leven staat, erfenissen uit de balans met ouders en of grootouders etc. Wat er onbewust meespeelt in jullie communicatie en gedrag kan je vaak niet zelf doorzien. Toch kan dit veel spanning geven en jullie samen in een negatieve cirkel brengen. Je doet elkaar verdriet terwijl je dat niet wilt.

Graag wil ik jullie helpen om afbrekende gewoonten te gaan herkennen om ze daarna om te zetten in constructieve, liefdevolle patronen.

Mijn ervaring is dat inzicht leidt tot begrip voor elkaars verschillen. En begrip vormt dan de brug  waardoor je elkaar weer kan her-vinden.